Paza starFullstarFullstarFullstarFullstarFull
Aparare starFullstarFullstarFullstarFullstarFull
Alti caini starFullstarFullstarFullstarFullstarFull
Vreme calda starFullstarFullstarFullstarFullstarFull
Vreme rece starFullstarFullstarFullstarFullstarFull
Intretinere starFullstarFullstarFullstarFullstarFull
Telefon: 0766 716 614 / 0728 533 111 / 0753 354 920
COSMOTE: 0766 716 614
Vodafone: 0728 533 111
Orange: 0753 354 920
Trimite mesaj

Totul despre Chihuahua

Potenţial de rătăcire - Unele rase au un spirit mai liber decât altele. Câinii nordici precum câinele Husky siberian au fost crescuţi pentru a acoperi distanţe mari şi dat fiind acest context, se vor lua după orice le atrage interesul. Şi numeroşi câini de vânătoare pur şi simplu trebuie să se ghideze după nas sau după acel iepure care tocmai a traversat calea, chiar dacă acest lucru înseamnă să vă lase pe dvs. în urmă.
 
Nivelul de energie - Câinii cu un nivel ridicat de energie sunt gata întotdeauna şi aşteaptă oportunităţi de acţiune. Crescuţi la început să îndeplinească misiuni canine, precum aportul pentru vânători sau mânarea animalelor, aceştia au sămânţă de a munci toată ziua. Au nevoie de o cantitate semnificativă de antrenament şi stimulare mintală şi pot petrece mai mult timp sărind, jucându-se şi investigând orice peisaje şi mirosuri noi. Câinii cu nivel redus de energie sunt echivalentul canin al persoanelor leneşe, care ar sta toată ziua în canapea, mulţumindu-se să moţăie pe toată durata zilei. Atunci când alegeţi o rasă, ţineţi cont de propriul dvs. nivel de activitate şi stil de viaţă şi gândiţi-vă dacă un câine jucăuş şi energic va fi pentru dvs. revigorant sau stresant.
 
    Nevoile de antrenament - Unele rase se mulţumesc cu o plimbare uşoară, de seară, în jurul blocului. Altele au nevoie de antrenament zilnic, serios - în special cele care au fost crescute la început pentru sarcini fizice solicitante, precum mânarea animalelor sau vânătoare. Fără antrenament suficient, aceste rase se pot îngrăşa sau îşi pot canaliza energia adunată în moduri care nu vă vor plăcea, precum lătrat, ros şi săpat. Rasele care au nevoie de mult antrenament sunt potrivite pentru persoanele active, cărora le place mişcarea în aer liber şi celor interesate de dresarea câinelui lor pentru a concura la competiţii pentru câini cu nivel mare de energie, precum cea de agilitate.
 
Potenţial pentru caracterul jucăuş - Unii câini sunt în permanenţă căţeluşi - cerşind mereu să se joace - în timp ce alţii sunt mai serioşi şi mai calmi. Chiar dacă un căţeluş jucăuş pare un lucru adorabil, ţineţi cont de cât de multe jocuri de trucuri şi alergări trebuie să jucaţi în fiecare zi, şi dacă aveţi copii sau alţi câini care pot fi parteneri de joacă pentru câine.
 
 
Statistici vitale:
 
Grupa rasei de câine: câini de companie
 
Înălţime: 15-23 cm înălţime la omoplat
 
Masă: 1,5 - 3 kg
 
Speranţă de viaţă: 10-18 ani
 
Chihuahua este un mic preparat culinar, iute, dichisit şi nu doar datorită asocierii sale cu un anumit restaurant mexican de fast-food. Acesta este renumit pentru statutul său de cel mai mic câine din lume, însă la fel de bine poate să aibă cea mai mare personalitate din lume, ascunsă în acel corp minuscul. Personalitatea lui mai mare decât viaţa îl face atrăgător şi pentru bărbaţi şi pentru femei.
 
Iubind distracţia şi fiind ocupat, câinelui Chihuahua nu-i place nimic altceva decât să fie aproape de oamenii lui. Îi urmăreşte peste tot în casă şi sunt luaţi în sacoşe atunci când stăpânii sunt grăbiţi sau atunci când merg la cumpărături. Pentru câinii Chihuahua nu este ceva neobişnuit să creeze o legătură strânsă cu o singură persoană şi pot deveni foarte solicitanţi dacă sunt răsfăţaţi în mod exagerat.
 
Pe lângă faptul că sunt prieteni iubitori, câinii Chihuahua sunt inteligenţi şi învaţă uşor. Pot concura în materie de agilitate şi ascultare cu acelaşi entuziasm şi succes ca şi câinii mai mari. Astfel, aceştia sunt câini mici şi încăpăţânaţi. Veţi fi cel mai mulţumit dacă reuşiţi să îl convingeţi că întrecerile - sau pur şi simplu acţiunile conform cerinţelor - sunt amuzante. Utilizaţi un ajutor pozitiv sub forma laudelor şi a recompenselor alimentare atunci când vă dresaţi câinele dvs. Chihuahua. El nu va reacţiona la tratamentul aspru.
 
Este important, atunci când aveţi în vedere rasa Chihuahua, să ţineţi cont de dimensiunile sale reduse. Câinii Chihuahua sunt curioşi şi exploratori curajoşi. Aceştia au evadat din curţi prin găuri mici în gard şi se pot strecura prin locuri în care alţi câini şi căţeluşi nu ar putea trece. Şi chiar dacă au tendinţa de a conduce casa, aceştia pot fi răniţi accidental de câini mai mari, nedisciplinaţi.
 
Câinii Chihuahua nu sunt recomandaţi pentru case cu copii sub vârsta de opt ani, pur şi simplu din cauza şanselor de rănire provocată de un copil mic. Indiferent de situaţia familiei dvs., este important să nu uitaţi să puneţi câinele dvs. Chihuahua în situaţia de a socializa cu copiii, adulţii şi alte animale. Câinii Chihuahua nu au încredere în străini, ceea ce îi face buni câini de pază, însă trebuie să înveţe să facă cunoştinţă cu oamenii într-un mod prietenos. Este important, de asemenea, să vă amintiţi că rasa Chihuahua are tendinţa de a uita că este mică şi va sări la un câine mai mare, agresiv; drept urmare, Chihuahua are nevoie de supraveghere atentă în situaţii noi, în timp ce se află la plimbare şi atunci când se află în curte.
 
Personalitatea câinelui Chihuahua şi dimensiunea sa unică îl fac un însoţitor perfect pentru orice situaţie. Persoanele care trăiesc cu câini Chihuahua devin fideli acestora şi mulţi spun că atunci când începeţi să împărţiţi viaţa cu unul, nu va mai exista o altă rasă de câine pentru dvs.
 
Istoric
 
Ca în cazul multor rase, originile câinelui Chihuahua sunt neclare, însă există două teorii despre modul în care acesta a ajuns să fie. Prima este aceea conform căreia această rasă descinde dintr-un câine din America de Sud sau Centrală, cunoscut sub numele de Techichi.
 
Atunci când considerăm varianta câinelui Chihuahua descinzând din America de Sud şi Centrală, ne gândim la civilizaţia toltecă. Există sculpturi toltece care datează din secolul al IX-lea d.Hr., care ilustrează un câine care se aseamănă cu Chihuahua, cu aceleaşi urechi mari şi acelaşi cap rotund. Aceşti câini se numeau Techichi, iar scopul lor în civilizaţia toltecă era obscur.
 
Atunci când aztecii i-au cucerit pe tolteci, aceştia au absorbit câinele Techichi în societatea lor. Mulţi câini trăiau în temple şi erau folosiţi în ritualuri aztece. Aztecii credeau că Techichi avea puteri mistice, inclusiv capacitatea de a vedea viitorul, de a vindeca pe cei bolnavi şi de a conduce în siguranţă sufletele celor morţi spre lumea de dincolo. Exista obiceiul de a ucide un câine Techichi roşu şi de a-l incinera împreună cu rămăşiţele celui decedat. Aztecii foloseau, de asemenea, câinii Techichi drept sursă de hrană şi piele. Spaniolii i-au cucerit pe Azteci la sfârşitul anilor 1500, iar Techichi a intrat în umbră.
 
A doua teorie este aceea conform căreia câinii mici, fără păr, din China, au fost aduşi în Mexic de către negustorii spanioli şi apoi crescuţi cu câini mici, nativi.
 
Indiferent de care teorie este corectă, câinele Chihuahua cu păr scurt pe care îl cunoaştem astăzi a fost descoperit în anii 1850 în statul mexican Chihuahua, de unde numele. Vizitatorii americani în Mexic au luat aceşti căţeluşi acasă la ei. Au început să fie expuşi în 1890, iar un câine Chihuahua pe nume Midget a devenit primul din această rasă care a fost înregistrat la American Kennel Club în anul 1904. Varietatea cu păr lung a fost creată cel mai probabil prin încrucişări cu Papillon sau Pomeranian. Popularitatea rasei a crescut în anii 1930 şi 1940, când era asociată cu regele dansului şi conducătorul unei trupe de muzică latină, Xavier Cugat.
 
Din anii 1960, Chihuahua a fost una dintre cele mai cunoscute rase înregistrate de AKC. Astăzi, aceasta se află pe locul al 11-lea printre cele 155 de rase şi varietăţi recunoscute de AKC.
 
Dimensiune
 
Chihuahua tipic cântăreşte între 1,5 şi 3 kg. Există câini Chihuahua mai mici, însă au tendinţa de a nu fi foarte sănătoşi. Câinii Chihuahua pot avea dimensiuni mai mari, unii ajungând la 6 kg sau mai mult. Aceştia pot fi o alegere bună pentru familii cu copii.
 
Personalitate
 
Câinele Chihuahua curajos şi încrezător este descris frecvent ca fiind asemănător cu rasa Terrier. Natura sa vioaie şi suspiciunea pe care o arată faţă de străini îl fac un câine de pază excelent. Este sensibil şi cerşeşte afecţiuni şi companie.
 
Câinii Chihuahua se ataşează în general de o singură persoană, chiar dacă de obicei doresc să îşi facă prieteni printre oamenii noi, dacă sunt prezentaţi aşa cum trebuie. Aşteptaţi-vă să aibă un caracter puţin rezervat la început, totuşi. Câinii Chihuahua pot fi timizi dacă nu li se oferă ocazia de a socializa cum trebuie atunci când sunt căţeluşi.
 
La fel ca fiecare câine, câinii Chihuahua au nevoie de socializare de mici - expunere la multe persoane diferite, privelişti, sunete şi experienţe - atunci când sunt mici. Socializarea vă ajută să vă asiguraţi că al vostru căţeluş Chihuahua creşte un adult educat.
 
COSMOTE | 0766 716 614
VODAFONE | 0728 533 111
ORANGE | 0753 354 920
Totul despre Chihuahua


Potenţial de rătăcire - Unele rase au un spirit mai liber decât altele. Câinii nordici precum câinele Husky siberian au fost crescuţi pentru a acoperi distanţe mari şi dat fiind acest context, se vor lua după orice le atrage interesul. Şi numeroşi câini de vânătoare pur şi simplu trebuie să se ghideze după nas sau după acel iepure care tocmai a traversat calea, chiar dacă acest lucru înseamnă să vă lase pe dvs. în urmă.
 
Nivelul de energie - Câinii cu un nivel ridicat de energie sunt gata întotdeauna şi aşteaptă oportunităţi de acţiune. Crescuţi la început să îndeplinească misiuni canine, precum aportul pentru vânători sau mânarea animalelor, aceştia au sămânţă de a munci toată ziua. Au nevoie de o cantitate semnificativă de antrenament şi stimulare mintală şi pot petrece mai mult timp sărind, jucându-se şi investigând orice peisaje şi mirosuri noi. Câinii cu nivel redus de energie sunt echivalentul canin al persoanelor leneşe, care ar sta toată ziua în canapea, mulţumindu-se să moţăie pe toată durata zilei. Atunci când alegeţi o rasă, ţineţi cont de propriul dvs. nivel de activitate şi stil de viaţă şi gândiţi-vă dacă un câine jucăuş şi energic va fi pentru dvs. revigorant sau stresant.
 
    Nevoile de antrenament - Unele rase se mulţumesc cu o plimbare uşoară, de seară, în jurul blocului. Altele au nevoie de antrenament zilnic, serios - în special cele care au fost crescute la început pentru sarcini fizice solicitante, precum mânarea animalelor sau vânătoare. Fără antrenament suficient, aceste rase se pot îngrăşa sau îşi pot canaliza energia adunată în moduri care nu vă vor plăcea, precum lătrat, ros şi săpat. Rasele care au nevoie de mult antrenament sunt potrivite pentru persoanele active, cărora le place mişcarea în aer liber şi celor interesate de dresarea câinelui lor pentru a concura la competiţii pentru câini cu nivel mare de energie, precum cea de agilitate.
 
Potenţial pentru caracterul jucăuş - Unii câini sunt în permanenţă căţeluşi - cerşind mereu să se joace - în timp ce alţii sunt mai serioşi şi mai calmi. Chiar dacă un căţeluş jucăuş pare un lucru adorabil, ţineţi cont de cât de multe jocuri de trucuri şi alergări trebuie să jucaţi în fiecare zi, şi dacă aveţi copii sau alţi câini care pot fi parteneri de joacă pentru câine.
 
 
Statistici vitale:
 
Grupa rasei de câine: câini de companie
 
Înălţime: 15-23 cm înălţime la omoplat
 
Masă: 1,5 - 3 kg
 
Speranţă de viaţă: 10-18 ani
 
Chihuahua este un mic preparat culinar, iute, dichisit şi nu doar datorită asocierii sale cu un anumit restaurant mexican de fast-food. Acesta este renumit pentru statutul său de cel mai mic câine din lume, însă la fel de bine poate să aibă cea mai mare personalitate din lume, ascunsă în acel corp minuscul. Personalitatea lui mai mare decât viaţa îl face atrăgător şi pentru bărbaţi şi pentru femei.
 
Iubind distracţia şi fiind ocupat, câinelui Chihuahua nu-i place nimic altceva decât să fie aproape de oamenii lui. Îi urmăreşte peste tot în casă şi sunt luaţi în sacoşe atunci când stăpânii sunt grăbiţi sau atunci când merg la cumpărături. Pentru câinii Chihuahua nu este ceva neobişnuit să creeze o legătură strânsă cu o singură persoană şi pot deveni foarte solicitanţi dacă sunt răsfăţaţi în mod exagerat.
 
Pe lângă faptul că sunt prieteni iubitori, câinii Chihuahua sunt inteligenţi şi învaţă uşor. Pot concura în materie de agilitate şi ascultare cu acelaşi entuziasm şi succes ca şi câinii mai mari. Astfel, aceştia sunt câini mici şi încăpăţânaţi. Veţi fi cel mai mulţumit dacă reuşiţi să îl convingeţi că întrecerile - sau pur şi simplu acţiunile conform cerinţelor - sunt amuzante. Utilizaţi un ajutor pozitiv sub forma laudelor şi a recompenselor alimentare atunci când vă dresaţi câinele dvs. Chihuahua. El nu va reacţiona la tratamentul aspru.
 
Este important, atunci când aveţi în vedere rasa Chihuahua, să ţineţi cont de dimensiunile sale reduse. Câinii Chihuahua sunt curioşi şi exploratori curajoşi. Aceştia au evadat din curţi prin găuri mici în gard şi se pot strecura prin locuri în care alţi câini şi căţeluşi nu ar putea trece. Şi chiar dacă au tendinţa de a conduce casa, aceştia pot fi răniţi accidental de câini mai mari, nedisciplinaţi.
 
Câinii Chihuahua nu sunt recomandaţi pentru case cu copii sub vârsta de opt ani, pur şi simplu din cauza şanselor de rănire provocată de un copil mic. Indiferent de situaţia familiei dvs., este important să nu uitaţi să puneţi câinele dvs. Chihuahua în situaţia de a socializa cu copiii, adulţii şi alte animale. Câinii Chihuahua nu au încredere în străini, ceea ce îi face buni câini de pază, însă trebuie să înveţe să facă cunoştinţă cu oamenii într-un mod prietenos. Este important, de asemenea, să vă amintiţi că rasa Chihuahua are tendinţa de a uita că este mică şi va sări la un câine mai mare, agresiv; drept urmare, Chihuahua are nevoie de supraveghere atentă în situaţii noi, în timp ce se află la plimbare şi atunci când se află în curte.
 
Personalitatea câinelui Chihuahua şi dimensiunea sa unică îl fac un însoţitor perfect pentru orice situaţie. Persoanele care trăiesc cu câini Chihuahua devin fideli acestora şi mulţi spun că atunci când începeţi să împărţiţi viaţa cu unul, nu va mai exista o altă rasă de câine pentru dvs.
 
Istoric
 
Ca în cazul multor rase, originile câinelui Chihuahua sunt neclare, însă există două teorii despre modul în care acesta a ajuns să fie. Prima este aceea conform căreia această rasă descinde dintr-un câine din America de Sud sau Centrală, cunoscut sub numele de Techichi.
 
Atunci când considerăm varianta câinelui Chihuahua descinzând din America de Sud şi Centrală, ne gândim la civilizaţia toltecă. Există sculpturi toltece care datează din secolul al IX-lea d.Hr., care ilustrează un câine care se aseamănă cu Chihuahua, cu aceleaşi urechi mari şi acelaşi cap rotund. Aceşti câini se numeau Techichi, iar scopul lor în civilizaţia toltecă era obscur.
 
Atunci când aztecii i-au cucerit pe tolteci, aceştia au absorbit câinele Techichi în societatea lor. Mulţi câini trăiau în temple şi erau folosiţi în ritualuri aztece. Aztecii credeau că Techichi avea puteri mistice, inclusiv capacitatea de a vedea viitorul, de a vindeca pe cei bolnavi şi de a conduce în siguranţă sufletele celor morţi spre lumea de dincolo. Exista obiceiul de a ucide un câine Techichi roşu şi de a-l incinera împreună cu rămăşiţele celui decedat. Aztecii foloseau, de asemenea, câinii Techichi drept sursă de hrană şi piele. Spaniolii i-au cucerit pe Azteci la sfârşitul anilor 1500, iar Techichi a intrat în umbră.
 
A doua teorie este aceea conform căreia câinii mici, fără păr, din China, au fost aduşi în Mexic de către negustorii spanioli şi apoi crescuţi cu câini mici, nativi.
 
Indiferent de care teorie este corectă, câinele Chihuahua cu păr scurt pe care îl cunoaştem astăzi a fost descoperit în anii 1850 în statul mexican Chihuahua, de unde numele. Vizitatorii americani în Mexic au luat aceşti căţeluşi acasă la ei. Au început să fie expuşi în 1890, iar un câine Chihuahua pe nume Midget a devenit primul din această rasă care a fost înregistrat la American Kennel Club în anul 1904. Varietatea cu păr lung a fost creată cel mai probabil prin încrucişări cu Papillon sau Pomeranian. Popularitatea rasei a crescut în anii 1930 şi 1940, când era asociată cu regele dansului şi conducătorul unei trupe de muzică latină, Xavier Cugat.
 
Din anii 1960, Chihuahua a fost una dintre cele mai cunoscute rase înregistrate de AKC. Astăzi, aceasta se află pe locul al 11-lea printre cele 155 de rase şi varietăţi recunoscute de AKC.
 
Dimensiune
 
Chihuahua tipic cântăreşte între 1,5 şi 3 kg. Există câini Chihuahua mai mici, însă au tendinţa de a nu fi foarte sănătoşi. Câinii Chihuahua pot avea dimensiuni mai mari, unii ajungând la 6 kg sau mai mult. Aceştia pot fi o alegere bună pentru familii cu copii.
 
Personalitate
 
Câinele Chihuahua curajos şi încrezător este descris frecvent ca fiind asemănător cu rasa Terrier. Natura sa vioaie şi suspiciunea pe care o arată faţă de străini îl fac un câine de pază excelent. Este sensibil şi cerşeşte afecţiuni şi companie.
 
Câinii Chihuahua se ataşează în general de o singură persoană, chiar dacă de obicei doresc să îşi facă prieteni printre oamenii noi, dacă sunt prezentaţi aşa cum trebuie. Aşteptaţi-vă să aibă un caracter puţin rezervat la început, totuşi. Câinii Chihuahua pot fi timizi dacă nu li se oferă ocazia de a socializa cum trebuie atunci când sunt căţeluşi.
 
La fel ca fiecare câine, câinii Chihuahua au nevoie de socializare de mici - expunere la multe persoane diferite, privelişti, sunete şi experienţe - atunci când sunt mici. Socializarea vă ajută să vă asiguraţi că al vostru căţeluş Chihuahua creşte un adult educat.
 
Contact
COSMOTE | 0766 716 614
VODAFONE | 0728 533 111
ORANGE | 0753 354 920